Asociaţia Kasta Morrely – organizație de referință în sectorul industriilor creative, apărarea drepturilor omului și libertăților democratice – aniversează 19 ani de activitate cunoscută și apreciată la nivel internațional

Kasta Morrely aniversează 19 ani de activitate performantă în apărarea  drepturilor omului şi promovarea valorilor din industriile creative.

Asociaţia Kasta Morrely este o organizație culturală de apărare a drepturilor omului, neguvernamentală, nepartinică, independentă, non-profit, având PJ 1/2007. SCOPUL general al organizației Kasta Morrely este apărarea drepturilor omului prin promovarea cetățeniei active, educației civice, dezvoltării sustenabile, democrației la nivel național și internațional, precum și promovarea importanței calificărilor de specialitate pentru dezvoltarea comunității, culturii şi artei.

Membrii fondatori ai Asociației Kasta Morrely sunt cercetători ai proiectului cu acelaşi nume care au contribuit la dezvoltarea industriilor creative prin conceperea Standardelor ocupaţiilor legalizate de Organizator spectacole şi Manechin, scrierea și publicarea cărţilor de specialitate pentru calificările de Maestru de ceremonii, Organizator spectacole și Manechin, definirea noului gen artistic Teatru de Modă – Morrely- Fashion Theatre (marcă înregistrată Kasta Morrely) și primul doctorat din lume în Etică și Teatru de Modă.

Asociaţia Kasta Morrely are o componentă importantă de activitate educaţională voluntară dedicată anticipării traficului modern de fiinţe umane ca urmare a implicării fondatorilor săi într-un program de monitorizare și cercetare pe termen lung ce a avut ca rezultat şi dezvoltarea unui cadru legal necesar anticipării şi combaterii traficului modern de fiinţe umane.

În anul 2008, pentru contribuţia recunoscută la dezvoltarea industriilor creative, Kasta Morrely a fost aleasă ca membră în Agora Parlamentului European. Începând cu acelaşi an, pentru proiectele sale culturale şi de formare de lideri în cadrul programelor prioritate ale Comisiei Europene, Asociația Kasta Morrely este evaluată ca organizație exemplu de bune practici. Kasta Morrely este parte din grupul de experți europeni care contribuie la dezvoltarea viitorului plan de acțiune asupra dimensiunii culturale a dezvoltării durabile 2021 – 2027.

Conform informațiilor publicate de către Biroul Europa Creativă RomâniaSubprogramul Cultura, Kasta Morrely este una dintre cele 6 organizații din România implicate în proiecte de cooperare culturală în calitate de lideri de proiect finanțate de către Programul Europa Creativă al Uniunii Europene în perioada de finanțare 2014 – 2020.

Cu această ocazie aniversară, Consiliul de Conducere al Asociației Kasta Morrely, transmite un călduros „La Mulţi Ani!” tuturor simpatizanţilor şi voluntarilor, colaboratorilor şi partenerilor cu viziune în dezvoltarea comunităţii care au înţeles şi susţin misiunea organizaţiei noastre de a promova internaţional comunitatea şi valorile românești incontestabile.

Mulţumim cu acest prilej tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice locale, naţionale şi internaţionale pentru înaltul profesionalism demonstrat în cadrul parteneriatelor civice încheiate cu asociaţia noastră pentru materializarea proiectelor de succes Kasta Morrely apreciate ca inovative şi exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene.

La 19 ani de existenţă ne manifestăm public toată bucuria onoarei recunoştinţei faţă de mentorii noştri din rândul societăţii civile şi autorităţilor competente pentru încrederea şi susţinerea morală constantă de care ne-am bucurat până acum şi pe care ne face plăcere să o confirmăm întotdeauna prin realizări civice.

                        Preşedinte Asociaţia Kasta Morrely,

Diana Gabriela Alexandroae