Este binecunoscut în lumea oamenilor ambiţioşi şi educaţi interesul general de care se bucură în mod firesc festivalurile internaţionale eligibile de modă. Profesionalismul festivalurilor ce promovează trendurile în modă poziţionează în lumina interesului general oraşele, personalităţile, firmele şi companiile la modă.

Ediția cu numărul IX a FESTIVALULUI INDUSTRIILOR CREATIVE® a prezentat și în seara a treia lansări de colecții vestimentare spectaculoase în tendințele anului 2020.

Seara a treia Kasta Morrely Fashion Week IX a fost deschisă de invitatul special GEORGE HOJBOTĂ. Acesta a prezentat o colecție couture cu personaje învăluite în culorile nopții, siluete impozante, talie accentuată, volumetrii în zona umerilor, negru explorat într-o libertate de tonuri și suprafete, fiecare piesă purtând o semnatură handmade cu împletituri și aplicații prețioase.

În continuarea evenimentului, L’ATELIER COUTURE a lansat noua colecție de rochii si tinute pentru ocazii speciale. L’Atelier Couture a fost fondat de designerul vestimentar Loredana Ciangau în orașul Onești din Bacău, iar acum a ajuns în topul preferințelor din București.

Celebrul brand pentru copii și juniori KINGDOM BOUTIQUE din Ucraina a lansat colecția 2020 de rochii impozante, exuberante și glamour pentru tinerele domnișoare. Kingdom Boutique este o companie internaționala de modă cu vânzări în toată lumea.

Adept al conceptului SLOW FASHION, DAMES a prezentat ultima sa colecție, FALL IN LOVE, cu piese de designer și outfituri inspirate și classy. Ținute din lână virgină, faux leather, bumbac, mătase și din alte materiale naturale, în culorile vedetă ale sezonului – pentru ca toamna să fie simţită ca o defilare pe podium.

ETHNO PARIS este proiectul de fashion ce poartă semnătura tânărului designer MARIA MOSCALU și a femeii de afaceri VALENTINA ALEXA, ambele din Rep. Moldova. Întâlnirea celor două basarabence talentate a făcut posibilă crearea unui nou proiect vestimentar, ce prezintă o fuziune originală între simetria costumului popular românesc și rafinamentul clasic parizian.

Festivalul a continuat cu DRESSYNA, un brand specializat în realizarea de rochii de seară și ținute pentru evenimente speciale. Urmărind eleganța și calitatea detaliilor, linia vestimentară este axată pe sublinierea eleganței și a complexității naturii feminine, prin ținute din materiale prețioase și rare, cu accente decente de opulență și lux.

Cu o activitate de 30 de ani în lumea jurnalismului, a modei și a luminilor scenei, BEATRICE LIANDA DINU a fost prezentă la Kasta Morrely Fashion Week cu noua sa colecție intitulată ,,Itang Lunas”. Creatoarea și-a propus să aducă o notă de originalitate și inovație în zona designului vestimentar, fiind motivată de dorința creării unor povești frumoase dedicate teatrului și showbizz-ului.

Seara de spectacol a continuat cu un moment Teatru de Modă® KASTA MORRELY KIDS, intitulat “Bizantic Kids”. Momentul a transpus spectatorii în lumea mirifică a copiilor mărețului Bizanț.

Momentul Teatru de Modă® care a încununat finalul ediției IX Kasta Morrely Fashion Week a fost dedicat Brandului la Modă al anului 2019, Compania BETTY ICE. Cele mai frumoase manechine ale festivalului ne-au invitat într-o poveste de iarnă cu prințese, regine, reni și spiriduși, în care personajul central a fost înghetata Betty White CheeseCake, un produs premium în ediție limitată de iarnă. Ținutele vestimentare au fost asigurate de SIMONA CODREANU premiera colecției 2020 și MISSAKI COUTURE, unul din brandurile de înaltă ținută din Liban, ce și-a prezentat colectia în acest sezon în programul oficial Paris Fashion Week.

Conform tradiției Festivalului Industriilor Creative, pentru ca publicul spectator să-i cunoască pe cei fără de care nu se poate realiza un astfel de festival de interes general, a fost invitat pe scenă backstage-ul serii format din peste 300 de voluntari, manechine, specialiști și parteneri din domeniul industriilor creative.

După cum este binecunoscut şi pe plan internaţional, Kasta Morrely Fashion Week este un proiect al societăţii civile independente, nepartinice, non-profit. Acest proiect are ca misiune asumată în cunoştinţă de cauză promovarea internaţională a imaginii Iaşului de oraş la modă printr-un eveniment demonstrativ de interes general dedicat culturii şi artei vestimentare actuale.

Acest festival ieşean este singurul eveniment demonstrativ de modă din lume, organizat de cercetătorii care au conceput standardele ocupaţionale legalizate Manechin şi Organizator spectacole, evaluatori în industriile creative.

Organizatori şi parteneri principali: Asociaţia Kasta Morrely, Compania BETTY ICE şi Primăria Municipiului Iaşi.

www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek