Este de notorietate faptul ca festivalurile internationale de moda organizate profesionist reprezinta o modalitate garantata si cu un impact de neegalat in promovarea la nivel global a unei comunitati ce iubeste prosperitatea. Orasul Iasi este din nou gazda Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week. Editia a VI-a a evenimentului bianual se desfasoara intre 8 – 10 iunie 2018 la Sala Polivalenta din Iasi.

Pentru cine nu stie, o contributie esentiala la materializarea unui festival profesionist de moda o confera rigurozitatea aproape  militara a organizarii.

Actuala editie a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week a inceput cu un moment in premiera mondiala la un festival international de moda, dedicat CENTENARULUI MARII UNIRI, realizat de FANFARA BRIGAZII 15 Mecanizate “Podu Inalt” Iasi.

Maratonul colectiilor de exceptie prezentate la Kasta Morrely Fashion Week a demarat cu un invitat special din Istanbul, brandul IN COUTURE BY KIWI. In Couture este o companie de anvergura in domeniul modei, formata dintr-un grup de designeri internationali coordonati de Mohammed Alselka. Compania detine un lant de magazine in intreaga lume, avand aproximativ 185 de puncte de vanzare in cele mai importante centre si piete de moda din lume.

ANDALEYA din Rep. Moldova a lansat cea mai recenta colectie a brandului. Minimalismul, rafinamentul si eleganta definesc marca Andaleya. Designerul INGA DOBRAS creaza pentru femeile moderne, preocupate atat de cariera cat si de imagine, care vor sa straluceasca prin educatie si stil.

Kasta Morrely Fashion Week a continuat cu un moment TEATRU DE MODA® interpretat de copilasii KASTA MORRELY KIDS. Scopul programului de educatie non-formala Kasta Morrely Kids,  prin tehnicile Teatrului de Moda, este acela de a forma si dezvolta in fiecare copil implicat increderea in sine, spontaneitatea, capacitatea de comunicare si respectul fata de spiritul de echipa.

SIMODA BY SIMONA VASILIU a lansat noua sa colectie intitulata “Shining Dreams”. Colectia trateaza viziunea femeilor asupra lor insele cand urmeaza sa participe la o receptie, bucurandu-se cu placerea de a straluci ca pe covorul rosu. In cei 18 ani de experienta, Simoda By Simona Vasiliu a implementat un stil propriu, captivant prin detalii fine si decente, dar care lasa imaginatia sa lucreze.

Designerul vestimentar ADRIANA AGOSTINI creaza in fiecare an colectii unicat, majoritatea remarcandu-se pe podiumurile festivalurilor de moda din strainatate. Colectia vestimentara lansata de Adriana Agostini la aceasta editie Kasta Morrely Fashion Week este un adevarat manifest pro-feminitate, ce militeaza pentru ideea ca femeile ambitioase sunt la fel de puternice precum barbatii, dar in acelasi timp, rafinate.

Seroussi este un brand care consolideaza continuu parteneriatul in solutionarea dorintelor si cerintelor barbatului tanar modern, dar si ale celui cu gusturi clasice. In colectia prezentata la Kasta Morrely Fashion Week reprezentanta SEROUSSI IASI a raspuns la intrebarea “Ce poarta un domn elevat la un eveniment deosebit?”. Prima alegere este de obicei un smoching clasic, negru, cu rever ascutit sau rotund. Optiunile continua cu sacouri de vara, tinute mix and match sau casual intr-o varietate de culori, masuri, croieli in functie de preferinte, forma corporala si tendinte.

Binecunoscutul brand iesean JULIA TOADERS a prezentat in premiera o colectie care a surprins placut publicul, datorita stilului unic al designerului de a accentua frumusetea trasaturilor feminine. Avand o pasiune pentru design inca din anii copilariei, designerul si-a focalizat formarea catre acest profil de la o varsta frageda, cele mai recente studii fiind finalizate la Londra.

Kasta Morrely Fashion Week reprezinta si un cadru de implicare activa, autoexprimare, castig de experienta specializata, mediu de manifestare publica a creativitatii tinerilor aflati la inceput de cariera in industriile creative. UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE GEORGE ENESCU DIN IASI a prezentat colectia “Rectilinium”, compusa din ansambluri vestimentare create de studentii de frunte din anul I si anul II de la Specializarea Moda Design Vestimentar. Autorii sunt: Octavian Marina, Ecaterina Hodorca, Sorina Ionita, Irina Biciuev, Diana Danila, Alexandra Ungurean. Iuliana Streba, Paula Cuzic, Natalia Burlacenco si Oana Haras.

“Antiteza” este colectia casual mama-copil pe care a prezentat-o brandul SAHRA DESIGN pentru sezonul toamna – iarna 2018/2019. Designerul constantean INA ELA ISMAIL a realizat intr-un mod rafinat o antiteza intre duritatea nuantelor de kaki specifice vestimentatiei in stil militar indulcita cu fragilitatea frumosilor si delicatilor maci pictati manual chiar de creatoarea de moda.

Invitatul special care a incheiat prima seara Kasta Morrely Fashion Week 2018 este brandul BERREZZO din Rep. Moldova. Designerul JANNA BEREZOVSCAIA realizeaza imbracaminte exclusivista hand made pentru persoanele educate care apreciaza stilul propriu si individualitatea. Colectia prezentata a fost dedicata femeilor stilate, care merg in pas cu moda ce atrag toate privirile prin tinutele vestimentare inedite.

Organizatori si parteneri principali: Asociatia Kasta Morrely, Compania BETTY ICE si Primaria Municipiului Iasi.

www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek