In perioada 10-12 noiembrie, la Centrul de Evenimente AGORA Iasi, s-a desfasurat editia toamna/iarna a Festivalului International Kasta Morrely Fashion Week 2016. Dupa cum este binecunoscut de toti profesionistii domeniului industriilor creative, Festivalul Kasta Morrely Fashion Week a aniversat 10 ani de la legalizarea ocupatiei de Manechin multumita proiectului de cercetare iesean Kasta Morrely.

In aceasta toamna pe podiumul festivalului Kasta Morrely Fashion Week si-au lansat noile colectii designeri de renume din Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Liban, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia si Romania.

De la Iasi Casa de Moda NANETTE a deschis a doua seara Kasta Morrely Fashion Week cu ultima sa colectie de rochii de mireasa si de seara. De 24 de ani creatiile designerului Alina Dinca Puscasu sunt prezentate la expozitiile si show-urile de moda din Romania cat si in capitale ale modei precum Paris, Milano, Dusheldorf, transmitand astfel o parte din creativitatea poporului roman peste hotare.


Brandul iesean EDITH VAL COUTURE a continuat seara cu lansarea colectiei 2017 „Secret Garden” inspirata din formele si culorile florilor. Rochiile deosebit de elegante s-au impus in scurt timp pe piata modei prin calitatea materialelor, a finisajelor si designul unic adaptat la personalitatea fiecarei femei.


In premiera pe un podium profesionist al modei, Compania MARELBO si-a prezentat colectia de sezon. Marelbo s-a infiintat in anul 1994, dar productia de pantofi a inceput inca din anul 1984. Cu 47 de magazine in toate orasele mari din Romania, compania detine peste 620 de angajati. Toata incaltamintea produsa este din piele naturala si este comercializata la preturi de producator.


A doua seara a festivalului a continuat cu prezentarea unei colectii plina de personalitate si culoare, intitulata „Sent of a woman” a designerului MEGI PETKOVA din Bulgaria. Scopul acestui designer este ca fiecare femeie care ii alege creatiile sa poarte nu doar o  rochie ci si un zambet, cu stil si eleganta.


Brandul cultural KASTA  MORRELY KIDS a prezentat un moment artstic de Teatru de Moda „Universul Copilariei”. Teatru de Moda este un nou concept artistic de invatare non-formala, marca inregistrata  Kasta  Morrely.


            Atelierul de creatie vestimentara VELVET QUEEN din Botosani a ales Kasta Morrely Fashion Week pentru lansarea primei sale colectii fashion. Tinutele elegante Velvet Queen sunt lucrate cu o atentie deosebita la detalii, iar materialele sunt de o calitate foarte buna, variate, de la furnizori locali si straini.


            PROMESSE BY SANDA, din Rep. Moldova a prezentat ultima colectie ready to wear. Cu accente office, elegante, colectia este potrivita pentru orice doamna sau domnisoara stilata care doreste sa se impuna prin eleganta la birou, in activitatile business sau in momentele importante din viata sa.


Incheierea celei de-a doua seri a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week a fost realizata de celebrii designeri din Grecia, CHRIS AND TONIA. Brandul si-a prezentat colectiile in ultimii ani si la Saptamana Modei din Atena, in acest sezon alegand pentru lansarea noii colectii podiumul international Kasta Morrely Fashion Week.


Scopul Festivalului Kasta Morrely Fashion Week este reinvierea traditiei de mondenitate high-class care a facut din Iasi prima capitala culturala a Romaniei, promovarea rolului important in dezvoltarea comunitatii pe care il au industriile creative, cetatenia activa si voluntariatul.

Organizator: Asociatia culturala Kasta Morrely

Co-Organizator: Primaria Municipiului Iasi

Fotograf oficial: Marooni

Partener Principal: BETTY ICE

Parteneri: Stra-Rom, Kolos Group, Giorgio Graesan by Decor Line

Partener media principal: AGERPRES

Hairstyle cu produsele: Z.One Concept, Make-up: Victoria Terenti Beauty School

www.kastamorrelyfashionweek.com

afis-kmfw-nov-2016