Editia de toamna-iarna a Festivalului International Kasta Morrely Fashion Week a reunit din nou la Iasi creatori de moda consacrati, tinere talente in design vestimentar si manechine din Cehia, Franta, Italia, Marea Britanie, Olanda, Rep. Moldova, Romania, Tunisia, Turcia.

Editia de anul acesta a festivalului a fost una aniversara. S-au sarbatorit cu acest prilej 10 ani de la intrarea in legalitate a Standardului ocupatiei de manechin, realizare a proiectului de cercetare Kasta Morrely.

Cu acest prilej, prezentatorul evenimentului a transmis public recunostinta fata de regretatul maestru Mihai Ursachi si regretatul actor si umorist Tani Paraschiv, consilieri de specialitate care au contribuit la conceperea strategiilor proiectului de cercetare Kasta Morrely.

A treia zi a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week 2016 a inceput in aplauzele publicului cu un cuvant din partea Primarului Municipiului Iasi, domnul Mihai Chirica. Domnul primar in deschiderea serii de gala a avut placerea de a adresa câteva cuvinte publicului, organizatorilor festivalului si personalitatilor prezente.

„Foarte frumos ceea ce se intâmpla aici. Este editia a doua pe care voi o faceti si sunt convins ca nu va fi ultima. Va felicit pentru modul de organizare si prin faptul ca acest festival nu a ramas doar la Iasi ci a avut o rezonanta care s-a dus mai departe de orasul nostru. De asta avem nevoie; de promovare, de imagine, de oameni valorosi, aici pe scena si in afara ei. Iar pentru cei 10 ani in care ati transformat din manechin o profesie de succes va doresc succes in continuare, sa mai petrecem inca 10 si inca 10 impreuna si astfel sa aratam ca Iasul are valori pe care merita sa le promoveze. Multumesc foarte mult!”

a KMFW ed II Discurs Primar Iasi Mihai Chirica


Dupa discursul Primarului Iasului Mihai Chirica, festivalul a continuat cu o prezentare exceptionala a Casei de moda NANETTE din Iasi, ce a lansat tendintele 2017 bridal fashion. Unicitatea este ceea ce defineste stilul Nanette de 24 de ani. Designerul Alina Dinca Puscasu semneaza in fiecare zi o rochie unica pentru o mireasa unica.

b KMFW ed II Nanette (2)

b KMFW ed II Nanette (4)


Eco-designerul SIMONE PERRICONE din ITALIA a prezentat o colectie marca SPS care intruchipeaza adevarate sculpturi purtabile, demne de un muzeu de arta contemporana. Designerul creaza vestimentatie din materiale reciclabile, pentru a creste gradul de constientizare al publicului asupra protectiei mediului inconjurator.

c KMFW ed II Simone Perricone (2)

c KMFW ed II Simone Perricone (3)


Recunoscut pentru stilul sau avangardist, GEORGE HOJBOTA a prezentat ultimele sale doua colectii. ECHO DE RAVEL, inspirata de muzica, flori si femei frumoase. Povestea a continuat cu un personaj provocator in care se regasesc deopotriva putere si senzualitate.

d KMFW ed II George Hojbota (3)

d KMFW ed II George Hojbota (4)

d KMFW ed II George Hojbota (5)


Adriana Agostini a lansat colectia noii francize ADRIANA AGOSTINI LEATHER & SILK UK, care se adauga celor din Italia si România. Tinutele designerului sunt un manifest pentru feminitate si imbraca femeia puternica, sensibila, la moda, plina de farmec.

e KMFW ed II Adriana Agostini (1)

e KMFW ed II Adriana Agostini (2)


ALI BY ALINA PETRE din Bucuresti a lansat prima sa colectie de rochii de ocazie, numita “Colorful Angels”, in memoria prietenelor sale. Dupa cum insasi designerul a subliniat cu farmecul ei personal, piesele vestimentare au fost concepute special pentru acele doamne si domnisoare carora le place sa se imbrace extravagant sau „fitos” cum se spune. Ineditul acestei colectii il reprezinta si scopul umanitar al veniturilor obtinute din vânzarea pieselor vestimentare. Sumele obtinute din vânzarea rochiilor au fost donate catre un baietel a carui mama este printre ingeri. Tinutele au fost accesorizate cu bratari Nakamol si accesorii realizate manual de Alina Petre.

f KMFW ed II Ali by Alina Petre (1)

f KMFW ed II Ali by Alina Petre (3)

f KMFW ed II Ali by Alina Petre (4)


Pentru prima data pe un podium international de moda, NAFI DRESSCODE din Iasi a venit pregatit cu o colectie de rochii de ocazie, deosebit de frumoase si bine realizate.

g KMFW ed II Nafi Dresscode (1)

g KMFW ed II Nafi Dresscode (3)


Brandul FRANCESS BY STEFANIA PATCAS din Oradea a lansat la Iasi colectia de sezon, cu rochii pentru toate vârstele. Designul propune o viziune fresh de improspatare a garderobei, pentru a se asigura confortul, eleganta , buna dispozitie, care ajuta orice doamna sau domnisoara sa se faca remarcata in toate situatiile.

h KMFW ed II Francess by Stefania Patcas (3)

h KMFW ed II Francess by Stefania Patcas (4)

h KMFW ed II Francess by Stefania Patcas (6)


Tanarul designer ROSALIA BOT a incheiat festivalul Kasta Morrely Fashion Week 2016. Dupa ce a prezentat pe podiumuri din capitale ale modei New York, Beijing si la Bratislava cu o invitatie speciala din partea Ambasadei României in Slovacia, Rosalia Bot a prezentat la Iasi un mix rafinat din ultimele sale doua colectii. Matasurile fine si broderia realizata manual in colaborare cu mama sa, alcatuiesc o amprenta unica marca Rosalia Bot.

i KMFW ed II Rozalia Bot (2)

i KMFW ed II Rozalia Bot (3)


Intr-o muzica plina de forta, spre incantarea spectatorilor, seara de gala s-a incheiat cu intrarea in scena a tuturor reprezentantilor din industriile creative prezenti, ce au contribuit la materializarea Festivalului International Kasta Morrely Fashion Week.

j KMFW ed II final


Scopul evenimentului cultural organizat de voluntarii Asociatiei Kasta Morrely a fost promovarea voluntariatului, a cetateniei active si rolului foarte important al activitatilor culturale coordonate de personal calificat in dezvoltarea industriilor creative si bunastarea comunitatii.

Organizator: Asociatia Kasta Morrely
Partener principal: Primaria Municipiului Iasi
Sponsor oficial: Betty Ice
Official fashion photographer: Marooni

www.kastamorrelyfashionweek.com